31.12.2013 Ishrana deteta

Voćni poridž

poridz

Potrebno je:

  • 150 ml adaptiranog mleka
  • 3 pune kašike pirinčanih pahuljica
  • 1 kašika zobenih pahuljica
  • 6 suvih kajsija
  • 1 velika, zrela kruška

Priprema:

Mleko, iseckane suve kajsije i žitarice stavite zajedno u manju šerpu. Čim mleko provri, smanjite temperaturu, malo promešajte i kuvajte još nekoliko minuta. Skinite s vatre i ostavite da se prohladi. Po potrebi još malo promešajte da se masa ujednači. Krušku oljuštite, isecite na komade, pa izgnječite viljuškom. Umešajte pire od kruške u pripremljenu kašu. Ako želite, kašicu možete začiniti sa malo cimeta.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije