Džigerica sa pirinčem i graškom
Potrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj jošBebe vole čorbice, a ovu posebno. Ova čorba je puna vitamina i veoma ju je jednostavno pripremiti. Ukoliko želite, možete je dodatno „pojačati“ ribanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom.
– od devetog meseca
Potrebno je:
1 manja glavica crnog luka, sitno naseckana
1 čen belog luka, zgnječen
1 supena maslinovog ulja
1 šargarepa, oljuštena i naseckana na kockice
pola celera, oljuštenog i sitno nasecklanog
3-4 kašike mlevenog paradajza (pelat)
1 supena kašika soka od paradajza
500 ml pileće supe
50 gr testenine u obliku slova
pola smrvljenog lovorovog lista
prstohvat sušenog bosiljka
2 supene kašike smrznutog graška
kašika-dve sveže naribanog tvrdog sira (ili parmezana)
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk, dok ne omekša i postane staklast. Dodajte šargarepu i celer, pa dinstajte sve zajedno još 5 minuta. Sada dodajte mleveni paradajz, sok od paradajza, pileću supu, lovorov list i bosiljak, pa pustite da proključa. Snizite temperaturu, kuvajte još nekoliko minuta, a zatim ubacite grašak. Kuvajte još 5 minuta. Dodajte testeninu, pa ostavite da kuva 5 minuta dok se testenina ne skuva. Izvadite lovorov list. U prohlađenu čorbicu (po želji) dodajte naribani sir.
Potrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj još[caption id="attachment_113192" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za koru: 8 belanaca 8 kašika šećera ...
pročitaj jošUživajte u osvežavajućoj poslastici s jagodama, ekspandiranim pirinčem i čokoladom. [caption id="attachment_93607" align="alignnone" width="640"...
pročitaj još